dimarts, 4 de febrer del 2014

QUI SOM?

Som una comissió de professors de l'IES J.L.Sert de Castelldefels que ens hem preocupat, des del curs anterior, pel tema de la conveniència de tenir o no wifi a les aules de classe.

Varem presentar als companys un document amb el qual intentaven oferir informació diversa (estudis dels possibles efectes de la radiació electromagnètica a la salut, informació sobre legislació al respecte, etc.) i, especialment, les medicions d'aquestes radicions a diversos espais del centre i aixi mateix una petita llista de propostes inicials per millorar aquesta situació.

Això és el que trobareu en el document que afeguim aquí:

DOCUMENT INICIAL (curs 2012-2013)

Afeguim també algunes fonts d'informació interessants:

Contaminació i salut (CAPS)

Fundación para la salud ambiental

3 comentaris:

  1. Cada dia veig més gent al tren a l'institut,... pendent del mòbil. Crec que serà dificil la nostra tasca. M'agradaria un País on tot el tema de radiacions estigués més ben regulat en base a les necessitats reals de la gent i a la salut de la societat i dels ecosistemes.



    ResponElimina
    Respostes
    1. En efecte, al diari "ara " ha tret una notícia aquesta setmana, on diu que a partir del 2016 posaran wifi gratuït a les estacions de metro, autobusos, parcs infantils i jardins municipals. El pressupost serà de 6,1 milions d'euros.

      Sembla increible, des del meu punt de vista i coneixementqe tinc, que es plantegin posar wifi a llocs públics, i conretament a parcs infantils, sense valorar l'efecte que això pot causar sobre la salut pública, i sobretot dels nens !

      M'agradaria saber els diners que es destinen a erradicar la pobresa infantil , doncs segons va anunciar Josep Cuní per la TV aquesta setmana : un de cada tres nens de Catalunya esta en situació de pobresa.

      Estem prioritzant l'ús inmediat i sense precaució de les noves tecnologies per davant de necessitats bàsiques de la població ?

      Elimina
  2. Crec que és millor anar amb comte i més en un escola, quan se saben els efectes negatius, havent la possibilitat del cable. Ho tinc claríssim. I a més, els mòbils també s'haurien de prohibir (el seu ús a l'escola). A més també conec persones que tenen hipersensibilitat.

    ResponElimina